Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Eväitä ruokahävikin vähentämiseen -työpaja, verkossa

30.11.2022 @ 13:00 - 15:00

Tule mukaan oppimaan, kuinka välttää hävikkiviestinnän sudenkuopat, verkostoitumaan ja jakamaan hyviä käytäntöjä paikallistoiminnan toteuttamiseksi ja kehittämiseksi. Työpaja sopii sinulle, joka haluat viestiä ruokahävikistä, järjestää hävikkiin liittyviä tapahtumia sekä löytää uusia ideoita tai sopivia yhteistyökumppaneita. Tervetuloa!

Keskiviikkona 30.11.2022 klo 13–15
etäyhteydellä Microsoft Teamsin välityksellä

Työpajassa kuullaan kestävän kehityksen asiantuntijoiden alustuksia aiheesta sekä esittelyjä toimivista paikallistoiminnan konsepteista, jonka jälkeen osallistujat jaetaan pienryhmiin.

Pienryhmissä paikallistoiminnan kehittämistä kuluttajien ruokahävikin vähentämiseksi lähestytään seuraavanlaisten kysymysten avulla:

Miten edistetään kestäviä valintoja paikallisesti?
Mitkä ovat erityisiä haasteita paikallisessa vaikuttamisessa ja miten niitä voisi taklata?
Mitkä keinot on koettu erityisen toimivaksi kuluttajien ruokahävikkiin vaikuttaessa?

Ohjelma

Mikä toimii ruokahävikkiviestinnässä ja mikä ei? Hävikkifoorumi-hankkeen koordinaattori Jenni Vainioranta, Kuluttajaliitto ry

Kolme esimerkkiä toimivasta konseptista ruohonjuuritasolta:

Asiantuntijoina Marttaliiton Kymenlaakson piirin kotitalousasiantuntija Jenny Moilanen, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n kehityspäällikkö Marita Suontausta ja Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n ympäristöneuvoja Johanna Purojärvi.

Keskustelua pienryhmissä: Pienryhmissä jaetaan ajatuksia sekä kokemuksia erilaisista tavoista vaikuttaa kuluttajien ruokahävikkiin. Pienryhmissä jaetaan myös tietoa onnistuneista tavoista verkostoitua muiden paikallisten toimijoiden kanssa ruokahävikkiin liittyvässä työssä.

Pienryhmien annin purku ja loppukeskustelu

Loppupuheenvuoro Hävikkifoorumi-hankkeen koordinaattori Jenni Vainioranta, Kuluttajaliitto ry

Ilmoittaudu viimeistään 25.11.

Details

Date:
30.11.2022
Time:
13:00 - 15:00