Päivän esitykset [rss-cut] Leipää ja lähiruokaa -toimialapäivän esitykset ja ohjelma Tuttu tuottaja tuo parasta pöytään, Minna Isotupa ja Sari Roth, Taloustutkimus Oy Pohjoismaisen ruuan vahvuudet […]
Ajankohtaista
Päivän aikana vaihdettiin kokemuksia, keskusteltiin toimintatavoista ja tulevaisuudesta. [rss-cut] REKO-renkaiden* määrän kasvu on ollut huimaa: viime vuonna näihin aikoihin oli 17 rengasta ja jäsenmäärä noin […]
Päivä koostuu kahdesta eri teemasta: aamupäivällä asiaa lähiruoka-alasta yleisesti ja iltapäivällä elintarviketoimialan tilanteesta, erityisesti leipomoalan näkökulmasta. Seuraa tilaisuutta #lähiruokafoorumi [rss-cut] Aamupäivän lähiruokafoorumissa keskitytään mm. pohjoismaisen […]
Minkä tuoteryhmien toimittajia on lähialueella? Voisiko jotain hankkia suorahankintana? [rss-cut] Hämeenkyrön kunnan ruokapalveluissa neljä valmistuskeittiötä tuottavat 2900 lounasannosta päivässä. Noin 12 % kaikista raaka-ainehankinnoista tehdään […]
Kitkan viisas, Sahti, Kalakukko, Lapin Puikula, Lapin Poron kylmäsavuliha, Puruveden muikku, Lapin Poron liha, Karjalanpiirakka, Lapin Poron kuivaliha, Kainuun Rönttönen, Suomalainen Vodka ja Suomalainen Marjalikööri, Suomalainen […]
Mikä on sinun suosikkisi? Facebook-kampanja kiinnosti kuluttajia. [rss-cut] Perinteisistä herkuista kiinnostunut yleisö valitsi kesäkampanjassa kymmenen nimisuojatun suomalaistuotteen joukosta selväksi suosikikseen karjalanpiirakan, annetuista 747 äänestä se […]
Eurooppalainen laatujärjestelmä, nimisuojaus, on keino erilaistaa elintarvikkeita ja myös keino pyrkiä saamaan Suomessa tuotettujen elintarvikkeiden lisäarvo jäämään Suomeen. Nimisuojatuotteita tehdään tunnetuksi Mikä on sinun suosikkisi? […]
Ammattikeittiöt, HoReCa-tukut ja kaupat ovat kiinnostuneita lisäämään paikallisten elintarvikkeiden määrää tarjonnassaan. Yhteistyön edistämiseksi on kehitetty yksinkertainen tavarantoimittajan tuotekortti, joka on oivallinen tuki pienyrittäjien ja ostajien […]
Neljän yrittäjän mallikas yhteistyö, paikallisuus, ympäristöystävällisyys sekä elämyksellisyys ovat parhaaksi palkitun ruokamatkailutuotteen vahvuuksia. [rss-cut] Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun arviointiryhmä on valinnut Nurmeksessa ja Valtimolla toimivien […]
”Ammattikeittiöt ovat se meidän juttu”, tiivistää markkinointipäällikkö Henri Huttunen Marjavasu Oy:n asiakaskunnan. Alkuvuosien mustaherukkamehusta on edetty suunnitelmallisesti kohti tuotevalikoimaa, joka vastaa ammattikeittiöiden tarpeisiin. [rss-cut] Täyden […]