
Biodiversiteetti lautasella: Kestävä ruoka, vastuulliset valinnat, Seinäjoki, Turku ja etäyhteys
pe 9. toukokuun @ 09:00 - 13:00
Tervetuloa inspiroivaan seminaariin luonnon monimuotoisuudesta ja ruokaketjun kestävästä tulevaisuudesta!
Biodiversiteetti lautasella: Kestävä ruoka, vastuulliset valinnat Kestävä liiketoiminta ja ruokajärjestelmä/Harri Latva-Mäenpää, Foodwest Oy Kuluttajia houkuttelevat luontoystävälliset valinnat/Saska Tuomasjukka, Turun yliopisto Biodiversiteetti lautasella – luontoystävällinen annossuunnittelu/Aino Tarkkio, Turun yliopisto Kestävät eläinperäiset tuotteet osana kokonaisuutta/Teija Paavola, Atria Suomi Oy Biodiversiteetti käytännössä – oppeja ruokapalveluinterventioista/Nina Lyytinen, Juvenes Oy Miten integroida ruokapalvelutarjontaan paikallisia, sesongin mukaisia raaka-aineita/keittiömestarit Sami Tallberg/Turku ja Jani Unkeri/Seinäjoki
Aika: 9.5.2025 klo 9.00–13.00
Paikat:
Seinäjoki:Frami B, Kampusranta 9B, Watt & Edison -kokoushuone
Turku: Medisiina D, Kiinamyllynkatu 10, Aistikattila, Turun yliopisto Etäosallistuminen on myös mahdollista!
Miksi osallistua?
Luonnon monimuotoisuuden väheneminen on aikamme suurimpia haasteita – myös ruokaketjussa. Tämä seminaari tarjoaa: Ajankohtaista tutkimustietoa luontojalanjäljen mittaamisesta Käytännön esimerkkejä ruokapalveluista ja kampanjoista, joissa biodiversiteetti on nostettu keskiöön Yritysnäkökulmia: kuinka elintarvikealan toimijat voivat valinnoillaan suojella luontoa
Kenelle?
Seminaari on suunnattu kaikille, jotka vaikuttavat ruokaketjussa – erityisesti: Julkisten hankintojen asiantuntijoille, ruokapalveluiden suunnittelijoille ja tuottajille, elintarvikealan tuotekehittäjille, vastuullisuustyötä tekeville tutkijoille ja kehittäjille.
Tule kuulemaan, keskustelemaan ja verkostoitumaan – ja vie mukanasi uusinta tietoa sekä konkreettisia keinoja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi ruokavalintojen kautta.
Tutustu ohjelmaan (muutokset mahdollisia)! (pdf)
Ilmoittaudu: https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=21502
Järjestäjät: LUKAKER & Luontokadon pysäyttäminen LCA-laskennalla
Lisätietoja: Marta Stachnik, marta.m.stachnik@utu.fi