- Tämä tapahtuma on mennyt.
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi aiheena alkoholittomuus, Helsingissä, Turussa ja Seinäjoella
ke 11. joulukuun @ 16:45 - 18:45
Klubi-illoissa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista sekä tieteelliseltä että gastronomiselta kantilta. Osallistujia yhdistää kiinnostus ruokaan. Jokaiseen klubi-iltaan kuuluu aina kaksi luentoa eri tieteenaloilta sekä aistinvaraista arviointia. Illat järjestetään yhtä aikaa Helsingissä, Turussa ja Seinäjoella. Kolmen paikkakunnan välillä on videoyhteys, joten alustukset kuunnellaan yhdessä, näytteet arvioidaan samanaikaisesti ja myös tulokset kulkevat videon välityksellä yhtäaikaisesti kaikille paikkakunnille. Klubi-illat ovat osallistujille maksuttomia (huomaa kuitenkin no show -maksu).
Klubi kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkona klo 16.45–18.45. Syksyn 2024 teemat ja ajankohdat ovat:
Keskiviikko 4.9.2024 klo 16.45–18.45: Tomaatti
Keskiviikko 2.10.2024 klo 16.45–18.45: Ruokaperinteet
Keskiviikko 6.11.2024 klo 16.45–18.45: Teema tarkentuu (yhteistyössä Tiedemuseo Liekki)
Keskiviikko 11.12.2024 klo 16.45–18.45: Alkoholittomuus
Ruokaklubi on avoin kaikille ruoasta kiinnostuneille. Klubitapaamisissa tarkastellaan ruokaa, ruoanlaittoa sekä ruoasta nauttimista ennalta valitun teeman mukaisesti. Klubi-illoissa tarkastellaan raaka-aineita sekä tieteelliseltä että gastronomiselta kantilta.
Lisätietoja ja aiempien ruokaklubien antia https://molekyyligastronomia.fi/kuukauden-joka-3-torstai-mg-tapaaminen/