Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ihmisen terveys luonnosta: Ruokatuotannon ja ympäristöterveyden yhteys

ke 25. syyskuun @ 13:00 - 15:00

Miten monimuotoinen luonto edistää terveyttä ruoassa? Tule kuulemaan ja keskustelemaan uusimmista tiedoista ja tutkimusoletuksista. Miten tuottaa ruoka siten, että se säilyttää kaiken terveellisyytensä? Voiko terveysvaikutuksia jopa lisätä kasvinjalostuksella tai tuotantotapoja kehittämällä? Uusi tieto ja uusimmat hypoteesit liittyvät yhteisen terveyden (One Health) käsitteeseen, lääketieteellisen ekologian biodiversiteettihypoteesiin sekä uusimpaan tietoon nanokokoisten solunulkoisten vesikkeleiden roolista luontoyhteydessä.​

Tapahtuman aika ja paikka: 25.9.2024 klo 13–15, Tiedekulma, Helsinki

Striimaus: Voit seurata tapahtumaa myös etänä. Linkki lähetetään lähempänä tapahtumaa kaikille ilmoittautuneille ja löytyy myös tapahtumasivuilta.​

Ohjelma:

Tilaisuudessa avauspuheenvuoron pitää biodiversiteettihypoteesin kehittäjä professori emeritus Tari Haahtela, ja yhteisen terveyden käsitteestä alustaa vanhempi yliopistonlehtori Mikael Niku. Lisäksi kuullaan alkutuotantoa sekä elintarvike- ja ravitsemustieteitä koskevat alustukset.​

​Kahden paneelikeskustelun kysymykset ovat ​

  • ”Muodostuuko ruoan yhteinen terveyslaatu nykyisillä maatalouden tuotantotavoilla?
  • ”Säilyykö ruoan yhteinen terveyslaatu valmistusprosesseissa?

​Ohjelma päivittyy vielä kesän aikana Terve ympäristö -terve ihminen hankkeen tapahtumasivuille.

Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus verkostoitumiseen.​ Ilmoittautumislinkki tarjoilujen arvioimista varten.

Tilaisuuden järjestävät:

Terve ympäristö – terve ihminen (Argumenta: Kulttuurirahasto), sekä​

Kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoneutraalia ruokajärjestelmää (FOOD: Strateginen tutkimus)

Tiedot

Päivämäärä:
ke 25. syyskuun
Aika:
13:00 - 15:00