- Tämä tapahtuma on mennyt.
Ruokaviraston tiedepäivä, Helsinki ja etänä
28.11.2023 @ 12:00 - 16:00
Vuoden 2023 tiedepäivän teemana on Yhteinen terveys – yhteinen ruoka. Päivän aikana pääset kuulemaan Ruokaviraston ajankohtaisista tutkimuksista ja hankkeista, jotka käsittelevät ruoan turvallisuutta sekä kasvien ja eläinten terveyttä. Tiedepäivä järjestetään 28.11. klo 12—16 hybridinä (Mustialankatu 3, Helsinki + Teams).
Ennen tiedepäivän alkua järjestämme laboratorioesittelyjä, joille halukkaat voivat ilmoittautua etukäteen. Laboratoriokierros alkaa klo 11, ilmoittaudu mukaan laboratorioesittelyihin Tiedepäivän ilmoittautumislomakkeella!
Päivän ohjelma (klo 12—16), ohjelma päivittyy tänne
I Sessio: Ruokaturvaa ja turvallista ruokaa, puheenjohtaja tutkimusprofessori Maria Lahtinen-Kaislaniemi
- Viljan virukset – aluskasvillisuuden vaikutus viljan viruksiin, jaostopäällikkö Johanna Santala
- STEC-projekti: medium-kypsennettyjen jauhelihapihvien ruokamyrkytysriskit, tutkija Petra Pasonen
- Mansikan alkuperätutkimukset Suomessa, tutkija Simo Jokinen
II Sessio: Yhteinen terveys ja yhteiset riskit, puheenjohtaja tutkimusprofessori Annamari Heikinheimo
- Alustus Liisa Maunuksela ja Annamari Heikinheimo (OHEJP ja miten tästä eteenpäin)
- Paneelikeskustelu, keskustelijoina Ruokaviraston ja THL:n asiantuntijat
III Sessio: Terveet eläimet – terveet ihmiset, puheenjohtaja tutkimusprofessori Antti Oksanen
- Suomen zoonoositilanne, johtava asiantuntija Saara Raulo
- Ajankohtaista lintuinfluenssasta, erikoistutkija Lauri Kareinen
Ohjelma täydentyy. Muutokset mahdollisia.
Tervetuloa mukaan Tiedepäiville!