- Tämä tapahtuma on mennyt.
Hyvin sanottu keskustelufestivaali Hämeenlinnassa
29.9.2023 @ 14:00 - 15:30
Ylen, Erätauko-säätiön ja Hämeenlinnan kaupungin yhteistyössä järjestämän keskustelufestivaalin tavoite on edistää positiivista keskustelukulttuuria ja rohkaista suomalaisia mukaan palauttamaan ilo keskusteluihin.
Maa- ja metsätalousministeriö tuottaa tapahtumaan
Meillä on varaa kestävään ruokaan, 29.9. klo 14.-15.30
Kestävän kehityksen tavoite on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet. Mitä tarkoitetaan kestävällä ruualla? Onko kestävyys sellainen lisäarvo, josta olisit valmis maksamaan? Kestävästä ruuasta ja ruuan arvosta keskustelevat:
- Sallaroosa Häme on kotitalousopettaja, yrittäjä ja ruokakasvatuksen ammattilainen jonka tärkeimpiä teemoja kaikessa tekemisessä ovat kestävyys ja vastuullisuus. Elämän ei kuitenkaan tule ole ryppyotsaista puurtamista, vaan iloista ja energisoivaa. Sallaroosa uskoo tekemällä oppimiseen ja naurun voimaan.
- Samuli Karjula on Satokausikalenterin perustaja. Hän on satokausiajattelun edistäjä ja kasvisten käytön lisäämisen puolestapuhuja.
- Okko Lausmaa on ruoka-arjestaan vastaava nuori opiskelija, jolle kestävä ruoka tarkoittaa vastuullisesti ja eettisesti oikein tuotettua ruokaa. Ruuan tuottamisesta ei saa koitua ympäristölle vahinkoa.
- Jenna Miettinen on maapallon tulevaisuudesta kiinnostunut korkeakouluopiskelija.
- Anne-Maria Pajari on ravitsemustieteilijä Leg for Life –tutkimushankkeesta. Anne haluaa lisää palkokasveja sekä ihmisten ravinnoksi että eläinten rehuksi.
- Keskustelun fasilitoi Efe Evwaraye Erätaukosäätiöstä.
- Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua pop up -keskusteluun.
Hämeenlinnan Verkatehtaalla järjestettävään tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita ja osallistuminen on maksutonta.
Osoite: Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna