Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Papuja pallon parhaaksi: Vähentääkö palkokasvien viljely ja rehukäyttö ympäristöpäästöjä?

25.8.2023 @ 08:00 - 17:00

Yleisöluentosarjan kolmantena iltana keskustelemme palkokasvien viljelyn ja rehukäytön ympäristöpäästöistä erityisesti kasvihuonekaasupäästöjen näkökulmasta. Millaisia kasvihuonekaasupäästöjä palkokasvien viljelystä syntyy ja miten asiaa tutkitaan? Miten palkokasvien lisääminen lehmien ruokintaan vaikuttaa lypsylehmien metaanipäästöihin? Mikä on tällaisesta tuotannosta syntyneen maidon hiilijalanjälki?

Palkokasviruokavalioista ovat keskustelemassa maaperä- ja ympäristötieteen yliopistonlehtori Asko Simojoki, kotieläinravitsemuksen väitöskirjatutkija Olli Pitkänen ja ympäristötekniikan tutkija Sanna Hietala. Illan puheenjohtajana toimii kestävyysratkaisujen johtava asiantuntija Liisa Pietola Sitrasta.

Maanantai 16.10.2023 klo 17-19

Ohjelma:

  • 17:00 Tilaisuuden avaus
    Liisa Pietola, Sitra
  • 17:10 Palkokasvien viljelyn kasvihuonekaasupäästöt, merkitys ja tutkimus
    Asko Simojoki, Helsingin yliopisto
  • 17:35 Palkokasviruokinnan vaikutus lypsylehmien metaanipäästöihin
    Olli Pitkänen, Helsingin yliopisto
  • 18:00 Palkokasviperustaisen maidontuotannon hiilijalanjälki ja elinkaariarviointi
    Sanna Hietala, Luonnonvarakeskus
  • 18:25 Keskustelu
  • 19:00 Tilaisuus päättyy

Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan palkokasvien roolia monenlaisten ympäristö- ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Kuljemme palkokasvien matkassa pellolta pöytään ja tutkimme keinoja, joilla nämä runsaasti proteiinia sisältävät kasvit voivat parantaa ympäristön ja ihmiskunnan terveyttä ja hyvinvointia. Tilaisuudet ovat avoimia ja ilmaisia kaikille kiinnostuneille.

Seuraa yleisöluentosarjaa verkossa suorana tai katso tallenteena! Voit myös osallistua keskusteluun ja lähettää mieltäsi askarruttavat kysymykset asiantuntijoiden pohdittavaksi. Ilmoittautumisen jälkeen saat heti sähköpostiisi linkin yleisöluentosarjan seuraamiseen ja ohjeet keskusteluun osallistumiseen. Jokaiseen iltaan tulee ilmoittautua erikseen. Ilmoittautuminen on auki jokaisen illan alkuun saakka. Lisätietoja: https://www.leg4life.fi/papuja-pallon-parhaaksi-yleisoluentosarja-2023/

Muut tilaisuudet: 18.9. ja 2.10.

Tiedot

Päivämäärä:
25.8.2023
Aika:
08:00 - 17:00