Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kestävyyttä kevät- ja syysmuotoisista erikoiskasveista, Jokioinen

22.8.2023 @ 09:15 - 16:00

Kevät ja alkukesä ovat jälleen olleet säiden suhteen poikkeuksellisia, ja kylmyys tai kuivuus on vaikeuttanut kasvien kasvua. Vettä lopulta saatiin, mutta sitä kaivattiin paljon aiemmin. Yhä useampi miettiikin sitä, mitä Suomessa tulisi viljellä ja mitä vaihtoehtoisia kasvilajeja on ylipäätään tarjolla.

Luonnonvarakeskuksessa (Luke) on tutkittu vuosien varrella yksi-, kaksi- ja monivuotisia palko- ja öljykasveja, erikoisviljoja, siemenmausteita ja värikasveja, joista on meneillään tavanomaisen ja luomuviljelyn koetoimintaa. Viljelytekniikoiden lisäksi tietoa on kertynyt kasvien erityispiirteistä, joita voidaan hyödyntää lannoituksessa, hiilen kerryttämisessä, monimuotoisuuden edistämisessä tai lajiseoksissa ja viljelykierroissa. Sadon laatuominaisuudet sekä tutkimukset raaka-aineiden jatkojalostuksesta edistävät arvoketjua myös maatiloilla.

Tervetuloa erikoiskasvien tutkimuspäivään Jokioisille. Aiheeseen perehdytään monipuolisesti läheisillä koekentillä, aidoissa tutkimusolosuhteissa. Tapahtuma on maksuton, ja siihen kuuluu myös maksuton kenttälounas.

Aika: 22.8.2023 klo 9.15–16
Paikka:
 Kokoontuminen ja aamukahvit Jokioisten Planta-rakennuksen takana, Satotie 7, josta lähdetään läheisille koekentille.

Tutustu ohjelmaan tarkemmin ja ilmoittaudu 18.8. mennessä

Tiedot

Päivämäärä:
22.8.2023
Aika:
09:15 - 16:00