Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mitä yrittäjyys, suomalainen ruoantuotanto ja maaseudun elinvoima merkitsevät nuorille? -webinaari

28.4.2023 @ 12:00 - 14:30

Ruokavirasto on kutsunut webinaariin keskustelemaan nuoria ja nuorten menestymisen kannalta tärkeitä henkilöitä. Tule kuulemaan yritystarinoita ja nuorten ajatuksia!

28.04.2023 klo 12:00-14:30

Kesä lähestyy, samoin uusi kasvukausi ja monilla uudet vaiheet yritystoiminnassa. Euroopassa riehuva sota, kiristyvä talous, kallistuvat tuotantopanokset ja raaka-aineet sekä muuttuvat maailmanmarkkinat pakottavat niin yritykset kuin viranomaistoiminnankin uudistumaan.

Ajankohtainen webinaari pureutuu yllä mainittuihin kuumiin aiheisiin ja kutsuu dialogiin erityisesti nuoria ja nuorten menestymiselle tärkeitä henkilöitä. Tule kuulemaan yritystarinoita: mikä innostaa nuoria yrittäjiä, mikä heitä mietityttää sekä ideoimaan ja vaihtamaan ajatuksia, miten yhdessä luomme sparraavan ja voittavan draivin?

Lauteille nousevat merkittävän maitotilan Ala-Fossin maatalousyhtymän maatilayrittäjä Kalle Fält, herkullisia kasvijäätelöitä valmistavan Lipasu Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Annika Ikonen, maaseutunuoria MTK:n johtokunnassa edustava Susanna Valtonen, suomalaisen kasvuyrityskentän kehittämisessä ja kansainvälistämisessä merkittävän Startup-säätiön toimitusjohtaja Josefiina Kotilainen, kansainvälisiä bisnesinnovaatioita ja kumppanuuksia edistävän Business Finlandin Latinalaisen Amerikan vastuujohtaja Heidi Virta sekä datan, tutkimuksen ja modernin teknologian strategisen päämääräalueen ylijohtaja Janne Nieminen Ruokavirastosta.

  • Nuoret maatalousyrittäjät uskaltavat tehdä toisin. Mistä uudistava työvoima ja missä innostuksen lähteet?
  • Kasvipohjaisilla maitotuotteilla edelläkävijöiksi, mistä riittävästi hyvää valmistuskapasiteettia ja loistavaa sparrausta unelmien kasvupolulle?
  • Puhumattomuuden kulttuuria omistajan- ja sukupolvenvaihdoksissa? Eriytyvätkö nuoret yrittäjät huippuihin ja muihin?
  • Miten lisätä diversiteettiä uusien kasvuyritysten perustajissa? Mikä draivaa startup-yrittäjää?
  • Kiehtova Latinalainen Amerikka, löytyykö sieltä uusia mahdollisuuksia ja markkinoita?
  • Datan avaaminen ja tiedolla johtaminen luonteva osa johtamiskulttuuria?
  • Odotuksia ja toiveita vaikuttajille ja viranomaisille?

Webinaari on osallistava, myös osallistujat pääsevät esittämään ajatuksiaan.

Webinaari sopii erityisesti kuntien, ELY-keskusten, AVIen, ministeriöiden, poliitikkojen, etujärjestöjen, rahoittajien, tutkimuslaitosten, markkinatuntijoiden, yritysten, viljelijöiden, maahantuojien ja viejien johdolle, vaikuttajille ja avainhenkilöille sekä muille kiinnostuneille.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Ilmoittaudu mukaan 27.4.2023 klo 12.00 mennessä.

Details

Date:
28.4.2023
Time:
12:00 - 14:30