Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

ETS: Ruokapetokset ja niiden hallinta

7.10.2022 @ 12:00 - 14:30

Elintarvikepetoksella tarkoitetaan tahallista, lainvastaista tekoa, joka johtaa asiakasta harhaan ja jolla pyritään saamaan ansiotonta taloudellista hyötyä. Elintarvikeketjun rikosten kirjo on petoksia laajempi, kuten markkinointirikokset ja terveysrikokset.
Viranomaisilla on tärkeä rooli rikollisuuden tunnistamisessa. Alkuperän valvonta on osa yritysten vastuullisuustyötä, väärennöksiin varaudutaan arvioimalla hankintaketjun ja toimittajan luotettavuus.
OHJELMASSA 7.10. klo 12 alkaen (päättymisaikataulu ilmoittautumisen yhteydessä)
Ruokapetokset Suomessa
väitöskirjatutkija Jasmin Joenperä, Helsingin yliopiston Eläinlääketieteellinen tiedekunta
Elintarvikerikollisuus Suomessa
johtava asiantuntija, poliisi Minna Willman-Koistinen ja lakimies Pauliina Pelto-Piri, Ruokavirasto
Ruokapetosten valvonta ja ennaltaehkäisy Suomessa
puhuja varmistuu myöhemmin, Tullin puheenvuoro
Ruokapetosten hallintakeinot elintarvikeyrityksessä
elintarvikeyrityksen puheenvuoro
Ruokapetosten analytiikka elintarvikeyrityksessä
laatu ja vastuullisuuspäällikkö Noora Toivonen, Meira
Horizon Scan – access to a rapid overview of potential and emerging food safety issues
VP Business Development Ron Stakland, FoodChain ID
Järjestäjinä ovat ETS:n kolme jaostoa: Elintarviketurvallisuusjaosto, Elintarvikealan talous- ja markkinajaosto, Elintarvikeanalytiikan jaosto

Tiedot

Päivämäärä:
7.10.2022
Aika:
12:00 - 14:30