Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Merialuesuunnittelu ja merellinen ruoantuotanto -työpaja Turussa

23.8.2022 @ 09:00 - 16:00

Kansallinen merialuesuunnittelun työpaja merellisestä ruoantuotannosta pidetään 23.8.2022 klo 9.00–16.00 Turussa, Forum Marinumissa. Lähitilaisuuteen odotetaan niin kalastuksen, kalankasvatuksen kuin myös merilevän ja simpukankasvatuksen asiantuntijoita ja kehittäjiä.

Kyseessä on ensimmäinen teematapaaminen toisella merialuesuunnittelukierroksella.

Työpajan tavoitteena on tunnistaa ja edistää merialuesuunnittelun keinoja tukea kestävää merellistä ruoantuotantoa. Käynnistyneellä 2. merialuesuunnittelukierroksella merellisen ruoantuotannon osuus tulee entistä näkyvämmäksi osaksi suunnittelua ja päivitettäviä suunnitelmia. Tämä vaatii ymmärrystä muuttuneesta strategisesta toimintaympäristöstä, merellisen ruoantuotannon haasteista ja niihin vastaamisesta, sekä innovaatioista.

Suunnitteluote lähestyy aihetta aiempaa enemmän positiivisen kautta. Elinkeinojen harjoittaminen merellä kuten ruoantuotanto voi parhaimmillaan parantaa meriympäristön tilaa. Myönteisten vaikutusten esiin tuominen entistä selkeämmin sekä niiden suhteuttaminen kielteisiin vaikutuksiin on merkityksellistä. Nature inclusive design, eli merellisen luonnon huomioiminen kaikessa toiminnassa on noussut aiempaa vahvemmin suunnittelun keskiöön.

Tilaisuuteen mahtuu mukaan 30 nopeinta. Tarkempi työpajan ohjelma ja Ilmoittautumislinkki tulevat tälle sivulle lähiaikoina.

 

Tiedot

Päivämäärä:
23.8.2022
Aika:
09:00 - 16:00