Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Huoltovarmuuden tilannekuva: Miten kotimainen ruoka & energia turvataan?

12.4.2022 @ 13:00 - 15:00

Euroopassa vallitseva sota ravistelee rajusti koko ruokajärjestelmää ja energiamarkkinoita ja tuottaa näkymiä jännitteen painopisteen mahdollisesta laajenemisesta. Odotukset kotimaiselle ruoantuotannolle ja maaseudun elinvoimalle ovat isot. Odotuksiin vastaaminen edellyttää tilannekuvan ymmärtämistä ja siihen reagointia rohkeasti.

Venäjän raju hyökkäys Ukrainaan, Venäjän ja Valko-Venäjän pakotteet ja vastapakotteet, Ukrainan viennin ja tuonnin tyrehtyminen, pakolaisvirrat ja avunpyynnöt, informaatiosota ja henkinen kriisinsieto muuttavat tilannekuvaa ja seurauksia päivittäin. Lannoite-, rehu- ja elintarvikeraaka-aineiden räjähtäneet hinnannousut, komponentti-, muovi- ja pakkausmateriaalipula ja ennennäkemätön maakaasun, polttoöljyn ja polttoaineiden hintojen nousu vaikeuttavat toimintaa. Alkutuotanto on talouskriisissä, elintarviketeollisuus ja logistiikka lujilla, kaupan olosuhteet muuttuneet ja metsähakkeen ja turpeen liikkuminen välttämätöntä. Ukrainan sodalla on isoja vaikutuksia ihmisiin, talouteen, logistiikkaan ja raaka-aineisiin.

Ruokavirasto kutsuu Keynote-puhujakaartin kanssa sinut yhteiseen hetkeen tilannekuvan ja näköalojen äärelle. Miten parantaa ruoka- ja energiaomavaraisuutta ja vaihtoehtoisia reittejä tuleviin koitoksiin? Kuinka suomalaisen maaseudun ja ruoantuotannon iskukyky valjastetaan taidokkaasti?

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki vaikuttajat, päätöksentekijät, päätösvalmistelijat ja muut kiinnostuneet maataloudesta, elintarvike-, logistiikka- ja metsäyrityksistä, teollisuudesta, kaupan alalta, tutkimuslaitoksista, kunnista, ELY-keskuksista, AVIsta, keskusvirastoista, ministeriöistä, huoltovarmuusorganisaatiosta ja muista ruokajärjestelmän ja huoltovarmuuden intressipiireistä.

Tervetuloa mukaan 12.04.2022 klo 13:00 – 15:00!

Tilaisuuden keskustelua on mahdollista seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #huoltovarmuudentilannekuva ja #fiksujapäätöksiä

Tapahtuma toteutetaan Zoomilla. Osallistumislinkin saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tilaisuutta edeltävänä päivänä. Webinaari on maksuton.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu

Tiedot

Päivämäärä:
12.4.2022
Aika:
13:00 - 15:00