- This event has passed.
Joutsenmerkityt ravintolat ja kongressikeskukset, webinaari
7.4.2022 @ 15:00 - 16:00
Joutsenmerkittyjen ravintoloiden ja kongressikeskusten uusissa kriteereissä korostetaan ruokahävikin ehkäisemistä. Myös vaadittujen luomuraaka-aineiden osuus on aiempaa suurempi. Vaadittu määrä nousee vaiheittain 7 prosenttiin kaikista raaka-aineista tai 19 päivittäin käytettävään luomutuotteeseen. Suuremmasta määrästä saa lisäpisteitä.
Joutsenmerkityssä ravintolassa on aina tarjolla kasvisvaihtoehto ja luomuraaka-aineita suositaan. Ravintolan on myös toteutettava toimenpiteitä, jotka vähentävät ympäristövaikutuksia muilla tavoin. Toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi kasvisruokapäivän järjestäminen ja lihan käytön vähentäminen. Kasvisruoka onkin yksi tehokkaimmista keinoista vähentää päästöjä.