Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tulevaisuuden kuitupohjaisia pakkausratkaisuja, etäyhteyksin

23.11.2021 @ 13:00 - 14:30

Tervetuloa kuulemaan tuloksia ja yritysten kokemuksia kuitupohjaisten pakkausratkaisujen kehittämistyöstä LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin kanssa!
KUPARI-hankkeen aikana on kehitetty Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan pakkaavien yritysten tarpeisiin kuitupohjaisia pakkausratkaisuja. Yhdessä yritysten kanssa on tunnistettu tulevaisuuden pakkausratkaisuiden kannalta kriittisiä tekijöitä pakkausmateriaaleihin, pakkausten valmistusteknologioihin ja suunnitteluun liittyen ja suunnattu kehitystyötä kohti ympäristö- ja kuluttajaystävällisempiä pakkausratkaisuita.

Hankkeen aikana yrityksillä on ollut mahdollisuus kokeilla uusien pakkausratkaisujen toimivuutta pilotoiden yrityksen omilla tuotteilla.

Kerätyn käyttäjäkokemuksen mukaan suunnitellut ja valmistetut uudet ekologiset vuoka- ja pussipakkausratkaisut ovat herättäneet kiinnostusta ja olleet esillä myös valtakunnallisesti eri medioissa. Tilaisuudessa keskustellaan myös tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksista korkeakoulujen kanssa, sekä yritysten tarpeista pakkaamiseen liittyen.

KUPARI-hankkeen päätöstapahtumassa kuullaan puheenvuoroja LUTin ja LABin pakkauskehityksen asiantuntijoilta, sekä osallistuneilta yrityksen edustajilta. Tapahtuma järjestetään etänä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki heidän antamaansa sähköpostiosoitteeseen ennen tapahtumaa. Ilmoittautuminen 21.11 mennessä.

Ohjelma 23.11 klo 13 – 14.30

13-13.15  Tervetuloa/ Mika Kainusalmi/ LUT-yliopisto ja Kati Kumpulainen, LAB-ammattikorkeakoulu

13.15-13.35 Muotoilun merkitys ympäristö- ja kuluttajaystävällisten pakkausten kehittämisessä/ Noora Nylander, Pakkaus- ja brändimuotoilun lehtori, LAB-ammattikorkeakoulu

13.35-13.55 Pakkausten tekninen kehitystyö/ Ville Leminen, Pakkaustekniikan apulaisprofessori, LUT-yliopisto

13.55-14.10 Yrityksen kokemuksia pakkauspilotoinnista/ Natural Nordic

14.10-14.30 Keskustelua ja päätössanat

Tapahtuman järjestää KUPARI-kuitupohjaisten pakkausratkaisuiden integrointi PK-yritysten tarpeisiin- hanke, jota toteuttavat LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti. Hankkeen rahoittaa EAKR/ Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan liitot.
https://lab.fi/fi/projekti/kupari

Tiedot

Päivämäärä:
23.11.2021
Aika:
13:00 - 14:30