Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lähiruokapäivä Pohjois-Pohjanmaalla

3.9.2021 @ 09:00 - 15:00

Lauantaina 4. syyskuuta vietetään kolmatta kertaa suomalaisen ruoan päivää. Haastammekin Pohjois-Pohjanmaalla tarjoamaan kouluissa ja kunnan ruokapalvelupisteissä kotimaisista ja pohjoispohjalaisista raaka-aineista valmistettua lähiruokaa perjantaina 3.9.2021. Mukana ovat jo Oulun Tuotantokeittiö Oy/Lööki, Ii, Raahe ja Kuusamo.

Lähiruoka-aiheinen teemapäivä on oiva tapa lisätä lähellä tuotettujen elintarvikkeiden määrää ruokalistoilla sekä testata erilaisia tuotteita ja alueen uutuuksia. Lähiruoan käyttö lisää alueemme elinvoimaisuutta, vahvistaa aluetaloutta ja omavaraisuutta sekä ruoan alkuperä ja tuotantotapa on helposti jäljitettävissä.

Tavoitteenamme on, että kuntien ruokapalvelut hyödyntävät jatkossa yhä enemmän paikallisia raaka-aineita ja tuotteita. Koulujen lisäksi voitte valita kunnastanne jonkun yksikön (päiväkodit, vanhushuolto) tai lähteä koko kunnan ruokapalveluiden osalta mukaan.

Haastamme myös koulujen rehtorit ja opettajat mukaan toteuttamaan lähiruokapäivää opetuksellisesta näkökulmasta. Koulujen lähiruokapäivän avulla haluamme korostaa kouluruoan merkityksellisyyttä sekä maakunnan raaka-aineiden ja elintarviketuotannon arvostusta. Tietoa ja materiaalia opettajille löytyy esimerkiksi Ruokatiedon sivuilta.

Haastamme mukaan muutkin lähiruokahankkeet ja alueen kehittäjät viemään asiaa eteenpäin omalla alueella, jotta lähiruokapäivää vietettäisiin mahdollisimman monessa koulussa ja kunnassa.

Järjestämme lähiruokapäivän suunnittelupalaverin to 10.6.2021, johon ovat tervetulleita kuntien ja ruokapalvelujen edustajat, yhteistyötahot sekä aiheesta kiinnostuneet.

Tutustu tarkemmin ja ilmoittaudu suunnittelupalaveriin

Tapahtumaa Pohjois-Pohjanmaalla koordinoi Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hanke/ ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset.

Tiedot

Päivämäärä:
3.9.2021
Aika:
09:00 - 15:00