Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ruokaväärennökset ennen ja tänään Turussa -webinaari

3.9.2020 @ 16:00 - 17:30

Tämän päivän ruokaväärennöksistä puhuu tietokirjailija Mari Koistinen. Koistinen on perehtynyt ruokaväärennöksiin kirjoittaessaan kirjaa ”Syötkö väärennettyä ruokaa?”. Hän kiinnostui aiheesta työskennellessään hunajan parissa ja opittuaan, että globaaleilla hunajamarkkinoilla suuri osa hunajista on väärennettyjä.

Väärennöksiä voi kuitenkin olla missä tahansa elintarvikekategioriassa. Mitä enemmän tuotannon taustalla on toimijoita ja mitä pidempi on elintarvikeketju, sitä suuremmaksi kasvaa myös väärennösriski. Suomalaisille väärennökset eivät yleensä aiheuta terveysriskejä, mutta petokset vääristävät kauppaa.

Ruokaväärennökset eivät ole vain tämän ajan ilmiö, vaan niitä on tehtailtu kautta aikojen. Muistissa saattaa olla vielä margariinikohu 60-luvulta. Samoin sanonta ”puhtaat jauhot pussissa” kertoo ruokaväärennösten historiasta.

Ruokahistorioitsija Laika Nevalainen Suomen maatalousmuseo Sarasta valottaa ruokaväärennösten historiasta meillä ja maailmalla: minkälaisia syitä menneiden vuosisatojen ruokaväärennösten taustalta löytyy, mitä tuotteita on erityisesti väärennetty ja miten. Esimerkkitapausten lisäksi pohditaan sitä, mitä ruokaväärennösten historia kertoo meille laajemmin
ruoan historiasta.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Tilaisuuden järjestää Kuluttajat ruokaTalouden keskiössä (KulTa)-hanke.

vs-lähiruoka.fi/tapahtuma/ruokavaarennokset-ennen-ja-tanaan/

 

Tiedot

Päivämäärä:
3.9.2020
Aika:
16:00 - 17:30