Tutustu tuotekorttiin

Mikä on tuotekortti ja kenelle se on tarkoitettu? [rss-cut]

Tuotekortti on yksinkertainen arjen työkalu, joka auttaa elintarvikeyrittäjää miettimään oman tuotteensa vahvuuksia ja erityisyyttä ostajan (ammattikeittiö, tukku, vähittäiskauppa) näkökulmasta niillä kriteereillä, joita ostajat käyttävät arvioidessaan uusia tuotteita.

Tuotekortissa kysytään

  • yrityksen yleiset yhteystiedot
  • tuotetietoja, jotka kattavat tuotteen yleisen kuvauksen, toimituskyvyn ja tietoa pakkauksesta
  • tuotteen ominaisuuksista kuten siitä, että miten tuote säilyy, sopiiko se erikoisruokavaliota noudattaville ja onko se luomua
  • ainesosasisällöstä, allergeeneistä ja ravintosisällöstä
  • tuotteen mitoista

Kaikkiin tuotekortissa esitettyihin kohtiin ei ole pakko vastata, mutta sen on tarkoitus ohjata ajattelemaan asioita, jotka mahdollisesti nousevat esiin myyntitilanteissa.

Tutustu tuotekorttiin ja lataa se omalle koneellesi

Katso tuotekorttivideo (noin 3 min)

tuotekorttivideo_26102016


Paikallisruoan arvoketjua kehittämässä -hankkeessa edistetään HoReCa-tukkukaupan, ammattikeittiöiden sekä paikallisten elintarvikeyritysten välistä yhteistyötä. Aitojamakuja.fi -sivustolla esitellään teemaan liittyviä hyviä käytänteitä.

Vuosina 2015-2017 toteutettavaa hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Hankkeen keskeiset yhteistyökumppanit ovat Päivittäistavarakauppa ry ja HoReCa-tukkutoimijat, maakunnalliset elintarvikealan kehittäjät sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry.

#ruokaketju

 

Jätä kommentti