aitojamakuja.fi Pienimuotoinen ja vähäriskinen Alkutuotannon suoramyynti Vähittäismyyntitoiminta Elintarvikkeiden valmistus ja myynti


 

Kaikissa kysymyksissä sinua palvelee oman alueesi aitoja makuja jäsen.

 

Tutustu Usein kysyttyä -osion yrittäjien kysymyksiin ja hyödynnä vastauksia oman toimintasi suunnittelussa.

Ajankohtaista

Maa- ja metsätalousministeriö on muuttanut ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen hygieniasta annettua asetusta
Uusi asetus yksinkertaistaa aikaisempaan nähden elintarvikehuoneistojen rakenteellisia vaatimuksia ja henkilökunnan suojavaatetusvaatimuksia sekä laajentaa raakamaidon ammattikäyttöä ja tuottajien omien teuraseläinten käyttöä.
Lisätietoja löytyy MMM:n tiedotteesta.


Kasvisten ja hunajan suoramyynti tiloilta helpottuu
Valtioneuvosto on muuttanut 12.1. asetusta eräistä elintarviketurvallisuusriskeiltään vähäisistä toiminnoista. Uudistunut asetus lisää tiloilta suoraan myytävien kasvisten, hunajan ja sienten enimmäismäärää merkittävästi ja helpottaa siten lähiruoan saatavuutta. Muutos keventää myös paperityön määrää tiloilla. Lue lisää täältä.


Uusin aitoja makuja opas valmistunut
Oppaassa pureudutaan esimerkkitapauksien avulla niihin vähäriskisiin ja pienimuotoisiin tilanteisiin, joista ei tarvitse tehdä elintarvikehuoneistoilmoitusta. Tutustu oppaaseen täältä tai nettisivuilla.


Tilojen suora- ja vähittäismyyntiä helpotetaan
Tutustu helpotuksiin MMM:n tiedotteessa. Tiedot tullaan päivittämään myös Aitoja makuja oppaisiin sekä nettisivuille, kunhan kaikki helpotukset ovat astuneet voimaan.


Minkälaisissa tilanteissa ei tarvita lupia?
Evira, maa- ja metsätalousministeriö, MTK, SLC, Maa- ja kotitalousnaisten keskus sekä Turun yliopiston Brahea-keskus ovat käynnistäneet 4. aitoja makuja ohjeistuksen (www.aitojamakuja.fi/suoramyynti) tekemisen. Ohjeistus keskittyy niihin tilanteisiin, joista ei tarvitse tehdä lainkaan ilmoitusta eli ns. matalan kynnyksen ja kokeilukulttuurin tukeminen. Vinkkaa oma kysymyksesi aiheeseen liittyen "Kysy meiltä" -palvelun kautta.


Voinko ottaa tilapuotiini myyntiin naapuritilan kurkkuja, lihatuotteita, mansikoita?
Lue vastaus täältä


Minulla on pihvikarjatila. Eläimet teurastetaan hyväksytyssä teurastamossa, jossa myös liha leikataan ja pakataan. Lihat saapuvat tilalleni kylmäkuljetuksena pakattuina. Myyn kaiken lihan tilaltani suoraan kuluttajille. Tuleeko minulla olla erillinen myyntitila?
Lue vastaus täältä

 

Tutustu suoramyyntiohjeisiin
pienimuotoinen ja vähäriskinen elintarvikkeiden
valmistus ja myynti,
alkutuotannon tuotteiden suoramyynti, vähittäismyyntitoiminta sekä
elintarvikkeiden valmistus ja myynti.
Suoramyyntiin ja vähäriskiseen toimintaan liittyvää elintarvikelainsäädännön soveltamistyötä tehdään yhteistyössä Eviran, maa- ja metsätalousministeriön, MTK:n, SLC:n ja Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen kanssa.

Sivustoa ylläpitää Turun yliopiston Brahea-keskus.
Päivi Töyli, puh. 040 189 1929, paivi.toyli@utu.fi ja
Johanna Mattila, puh. 040 565 8121, johanna.mattila@utu.fi.


m.aitojamakuja.fi email Aitoja Makuja Facebookissa
Yhteistyökumppanit Turun yliopisto
© Aitojamakuja.fi • Elintarvikealan yritysten valtakunnallinen hakupalvelu