Riistan lihan myynnin -opas on julkaistu

Riistan liha kiinnostaa niin kuluttajia, kauppoja kuin ravintoloitakin. Kuluttajien mielenkiinnon lisäksi myös metsästysseuroilla ja seurueilla on kasvava kiinnostus myydä riistan lihaa suoraan kuluttajille. Hyvinvointia riistasta – Välmående av Vilt -hankkeessa on juuri valmistunut metsästäjille suunnattu Riistan lihan myynnin -opas, jossa kerrotaan, mitä asioita tulee ottaa huomioon myytäessä tarkastamatonta luonnonvaraista riistan lihaa suoraan kuluttajille tai vähittäismyyntiin.

Oppaassa on myös Ostajan tietolaari -osio, jossa käydään läpi mm. keneltä tarkastamatonta luonnonvaraista riistan lihaa voidaan ostaa ja minkälaisia dokumentteja toimintaan liittyy.

Tutustu oppaaseen

Lisätietoja: Hyvinvointia riistasta – Välmående av Vilt -hanke, Turun yliopiston Brahea-keskus, Leena Erälinna, leena.eralinna@utu.fi