Tuotekortti kiinnosti Maalaisjuustolaa

Kuusamolaisen Pitkäsen Maalaisjuustolan yrittäjä Oiva Pitkänen kuuli Paikallisruoan arvoketjua kehittämässä –hankkeen kehittämästä tuotekortista ja päätti täyttää sen myös omille tuotteillensa.

Kuusamolainen yritys tuottaa leipäjuustoa, jogurttia ja ternimaito yli 200 vuotta vanhalla perinnetilalla. Yritys rakennutti uuden juustolan vuona 2012. Leipäjuusto valmistuu käsityönä Suininkijärven rannalla.

Tuotekortti on ollut yritykselle avuksi, kun he ovat tarjonneet tuotteitaan kauppojen valikoimaan. Tuotekortti on helpottanut asiointia kauppiaiden kanssa ja yrittäjän työtä on helpottanut se, että hän on voinut esitellä tuotteittaan lukujen ja yksityiskohtien kautta.

– Ehkä se on kaupallekin vakuuttavampaa, kun lähettää tämmöisen mustaa valkoisella. Se on otettu tosi hyvin vastaan, emmekä ole kuulleet mitään moitteita, Pitkänen kertoo.

Pitkäset ovat käyttäneet tuotekorttia erityisesti sähköisessä muodossa ja lähettäneet sitä päivittäistavarakauppoihin, joiden valikoimaan he ovat tarjonneet tuotteitaan.

– Tuotekortti on oikein hyvä pienelle yrittäjälle. Sitä tosin mietimme, että mitä jos aikoo lisätä tuotantokapasiteettiaan, niin sitten korttia joutuu miettiä uudestaan. Joitain kohtia, joita koimme ettei koskenut meitä, emme täyttäneet.