Sähköiset yhteydenpitovälineet

Pienten toimittajien osalta riittää alkuun sähköpostiyhteys ja laskutus voidaan hoitaa monella tapaa. Sähköposti on siinä mielessä suositeltava, että samalla jää dokumentti molemmille osapuolille, mitä ei jää, jos asia hoidetaan puhelimitse.

Erilaisten sähköisten järjestelmien käyttöönotto säästää sekä elintarvikeyrityksen että tukun aikaa ja resursseja. Suositeltavaa on, että toiminnan kehittyessä ja jatkuessa, otetaan käyttöön jokin sähköinen tilaus- tai toimitusjärjestelmä. Sähköiset järjestelmät helpottavat myös jäljitettävyyden seurantaa ja toiminnan toteuttamista.

 

Golli-palvelu

Lue lisää Golli-palvelusta: Golli-palvelu helpottaa pienyrittäjän toimitusketjua

 

Logistiikkayhteistyökumppaneita

Suppilog

On B2B-kaupankäyntialusta, joka mahdollistaa lähituottajan mahdollisuuden olla yhteydessä ravintoloitsijaan tai kauppiaaseen. Heidän avullaan lähituottajat pääsevät jakamaan rahtikustannukset. Tuottaja voi Suppilogin kautta hoitaa koko hänen lähimyyntikenttänsä. Yritys tarjoaa lukuisia erilaisia mahdollisuuksia, ja jokainen tuottaja saa itse valita toimintamallinsa. Yritys tarjoaa mahdollisimman suoran ketjun, jotta kaupankäynti olisi tehokasta. www.suppilog.fi

Postin ruokakassijakelu

Postin palvelu tarjoaa väylän pientuottajille tuotteiden suoramyyntiin niin kuluttajille kuin ravintoloille.

Ruokakassijakelu on integroitu normaalin posti- ja pakettijakeluun ja se on käytössä niin taajamissa kuin haja-asutusalueellakin. Uutta palvelua jalkautetaan nyt viiden palvelupisteen alueella, joka kattaa eteläistä ja keskistä Suomea (ks. kartta pdf:stä), mutta toiminta laajenee aikaa myöten myös muille alueille.

Ostajan näkökulmasta ruokakassipalvelu mahdollistaa verkkokaupasta tai pientuottajalta suoraan ostettujen tuotteiden saamisen kotiovelle tai suoraan ravintolaan. Kylmää vaativat tuotteet kuljetetaan lämpöeristetyissä kuljetuslaatikoissa, joissa on mukana kylmägeelipakkauksia.

Pientuottaja, jos kiinnostuit asiasta, ota yhteyttä Postin Key Account Manager Andre Kullströmiin tai Kari Vilppulaan. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät alla olevasta pdf:stä.

Aitoja_Makuja_ruokakassijakelu_20160608