Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Mihin menet hämäläinen ruoka?, Hämeenlinna, siirretään

ti 31. maaliskuun @ 09:00 - 12:00

Tilaisuus siirretään myöhempään ajankohtaan!

Elämme ruokajärjestelmän murroksessa. Tuleva maatalouspolitiikan suunta ja sen toimeenpanon yksityiskohdat ovat parhaillaan työn alla. Ilmastonmuutos haastaa ja haavoittaa. Kuluttajien ruokatottumukset ja odotukset ovat muutoksessa ja maanviljelijät painiskelevat heikon kannattavuuden kanssa. Millaisin eväin tulevaisuuteen kuljemme?

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan! Järjestämme kaksi eri tilaisuutta 31.3. Hämeenlinnassa ja 2.4. Lahden Nastolassa, joissa molemmissa luodaan suuntaviivoja Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelliselle ruokastrategialle sekä tuleville kehitystoimille. Hämeenlinnan tilaisuudessa alustajina ovat tutkija Kaisa Karttunen Suomen Akatemian rahoittamasta JustFood-hankkeesta, professori Juha Helenius Helsingin yliopistosta ja tutkimusyksikön johtaja Annukka Pakarinen HAMK:sta. Lahden tilaisuudessa ruokamurrosta käsitellään Luken professori Jyrki Niemen, MTK:n puheenjohtajan Juha Marttilan sekä Lahden kaupungin ympäristöjohtaja Elina Ojalan alustamina. Alustusten jälkeen paneudutaan alueellisiin kysymyksiin ruokapalveluiden, viljelijöiden ja elintarviketeollisuuden edustajien kanssa.

Kanta-Hämeen seminaari tiistaina 31.3. klo 9-11:45, Vanajanparvi, Vanajantie 10b, HÄMEENLINNA

https://kasvuahameessa.fi/kanta-hameen-ruokasektorin-tulevaisuus-seminaari/

Päijät-Hämeen seminaari torstaina 1.4. klo 10:30-12:30, Luomaniemen toimintakeskus, Luomaniementie 1, Nastola (Lahti)

https://kasvuahameessa.fi/paijat-hameen-ruokasektorin-tulevaisuus-seminaari/

Ilmoittaudu 26.3. mennessä ohjelmalinkkien kautta.

Tilaisuudet järjestää MTK Hämeen Ruokaviesti-hanke.

Tiedot

Päivämäärä:
ti 31. maaliskuun
Aika:
09:00 - 12:00

Tapahtumapaikka

Vanajan Parvi
Vanajantie 10
Hämeenlinna,
+ Google Map