Artesaaniruuan suomenmestaruudesta kilpaillaan lokakuussa Raaseporissa

Ilmoittautuminen kilpailuun on nyt auki. [rss-cut]

Suomi on Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaa vuonna 2016. Puheenjohtajuuskauden ohjelmassa on useita ruoka-alan tapahtumia, joista suurin on artesaaniruokakilpailu. Kaikille pohjoismaisille osallistujille avoin artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailu järjestetään Yrkeshögskolan Noviassa Tammisaaressa 10.–13.10.2016.

Kilpailu järjestetään, jotta artesaaniruoka tulisi tutuksi kuluttajille ja että alan kehitys nopeutuisi. Kilpailulla halutaan kannustaa ruoka-artesaaneja työssään ja innostaa heitä kehittämään yrityksiään ja tuotteitaan.

Suomenmestaruuskilpailujen aikana järjestetään myös useita artesaaniruoka-aiheisia miniseminaareja ja opintokäyntejä Länsi-Uudenmaan elintarvikeyrityksiin. Kaikki aiheesta kiinnostuneet voivat osallistua tähän ohjelmaan. Ohjelma huipentuu juhlaillalliseen ja palkintojen jakoon Fiskarsin ruukissa keskiviikkona 12. lokakuuta. Miniseminaarien, retkien ja juhlaillallisen tiedot ilmoittautumisohjeineen sekä kooste majoitusvaihtoehdoista julkaistaan kilpailun nettisivuilla kesäkuun loppuun mennessä.

Suomenmestaruudesta kilpaillaan seuraavissa tuoteluokissa: maitotuotteet, leikkeleet ja lihatuotteet, kalatuotteet, leipomotuotteet, marja- ja hedelmätuotteet, vihannes- ja sienituotteet, kylmät mauste- ja ruokakastikkeet, snaksit, käymisteitse valmistetut juomat ja innovatiiviset artesaaniruokatuotteet. Ilmoittautuminen kilpailuun on käynnissä 25.5.–5.9.2016.

Kilpailun ja tapahtuman kotisivut
Kilpailun esite
Puheenjohtajuuskauden ruokatapahtumat

Lisätietoa:
Seija Ahonen-Siivola, maa- ja metsätalousministeriö, Suomen puheenjohtajuuskauden ruokateeman vastuuhenkilö, p. 0295 162 173, etunimi.sukunimi@mmm.fi
Ann-Louise Erlund, Yrkeshögskolan Novia, p. 044 799 8406, etunimi.sukunimi@novia.fi (käytännön ohjeet kilpailusta)

Tiedote (pdf)

Jätä kommentti